Εάν θέλετε να αγοράσετε ξύλινα έπιπλα για το σπίτι ή το γραφείο σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτόν τον οδηγό αγοράς. Πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές λεπτομέρειες πριν κάνετε την παραγγελία σας. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του ξύλου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορους τύπους ξύλου. Αν και δεν διαφέρουν πολύ όσον αφορά την αντοχή και τη δύναμη, έχουν πολλές σχεδιαστικές άμυνες. Μερικά από αυτά είναι ανοιχτόχρωμα ενώ άλλα είναι λεία. Ορισμένα είδη ξύλου είναι σκούρα ενώ άλλα είναι τραχιά στην αφή. Επομένως, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε αυτά τα κριτήρια πριν κάνετε αυτήν την αγορά.

 

Φλαμουριά

Όσον αφορά το βάρος, η τέφρα είναι η πιο ελαφριά επιλογή σας. Αυτό το είδος ξύλου είναι λείο και εύκαμπτο. Εκτός από αυτό, χρησιμοποιείται για έπιπλα που απαιτούν καμπύλα κομμάτια, όπως καρέκλες γραφείου.

 

Σφεντάμι

Το σφενδάμι είναι ένας άλλος τύπος ελαφρού ξύλου. Είναι αρκετά δημοφιλές για την αντοχή του. Εκτός από αυτό, αντέχει την υγρασία και δεν σπάει τόσο εύκολα. Επομένως, μπορείτε να βρείτε αυτό το είδος ξύλου σε μια σειρά χρωμάτων.

 

Ξύλο καουτσούκ

Το Rubberwood είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε ελαφρύ σκληρό ξύλο. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συνιστούν αυτόν τον τύπο ξύλου εάν θέλετε να φτιάξετε ντουλάπια, γραφεία και παρόμοια αντικείμενα. Ωστόσο, πρέπει να το σφραγίζετε και να το βάφετε σωστά, εάν θέλετε να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

 

Δρυς

Δεδομένου ότι η βελανιδιά έχει χαρακτήρα βαρέως τύπου, είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή στη λίστα. Και πάλι, είναι διαθέσιμο σε διαφορετικούς τύπους και αποχρώσεις, όπως λευκό δρυς, κόκκινο δρυς, γκρι απόχρωση ή ανοιχτό καφέ απόχρωση.

 

καρυδιά

Η καρυδιά είναι η ιδανική σας επιλογή αν προτιμάτε ελαφρώς σκούρο σκληρό ξύλο. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλές αποχρώσεις. Η πιο δημοφιλής είναι η σοκολατένια απόχρωση. Είναι ανθεκτικό αλλά όχι πολύ βαρύ.

 

Μαόνι

 

Το μαόνι είναι ένα άλλο είδος σκούρου ξύλου. Μπορείτε να το βρείτε σε μεσαίο καφέ ή κοκκινοκαφέ χρώμα. Αν ψάχνετε έπιπλα με πολλές περίτεχνες λεπτομέρειες, σας προτείνουμε να πάτε στο μαόνι. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για βάψιμο και σκάλισμα.

 

Ακακία

Αν θέλετε να κάνετε το σπίτι σας κομψό, μπορείτε να επιλέξετε το ξύλο ακακίας. Η ομορφιά αυτής της επιλογής είναι ότι αντέχει τις ζημιές από το νερό και τις γρατσουνιές. Επομένως, μπορεί να είναι καλό για τα επόμενα χρόνια.

 

Αφού αποφασίσετε για το είδος του ξύλου, η επόμενη κίνησή σας είναι να εξετάσετε κάποιους άλλους παράγοντες. Μερικά από αυτά συζητούνται παρακάτω.

 

Σκεφτείτε το στυλ του σπιτιού σας

 

Όσον αφορά το στυλ του σπιτιού σας, πρέπει να λάβετε υπόψη το θέμα και το χρώμα του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, εάν τα υπάρχοντα έπιπλα είναι σκούρα ή ανοιχτόχρωμα, θα πρέπει να προτιμήσετε ένα είδος ξύλου που μπορεί να το συμπληρώσει.

 

Ομοίως, θα πρέπει να μάθετε αν το στυλ του σπιτιού σας είναι μοντέρνο ή παραδοσιακό. Γενικά, τα παραδοσιακά έπιπλα είναι κατασκευασμένα από βαρύ ξύλο και περιέχουν πολλές περίτεχνες λεπτομέρειες. Αντίθετα, τα μοντέρνα έπιπλα είναι απλά και ελαφριά. Μπορεί επίσης να θέλετε να λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

 

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες εάν πρόκειται να αγοράσετε ξύλινα έπιπλα για πρώτη φορά.

Περισσότερα στο woodyalen.gr