Το φυσικό αέριο υπάρχει κυρίως στην ΑθήναΘεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία.

Είχατε ποτέ περιέργεια για τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου;

Σκέφτεστε να κάνετε τη μετάβαση από τα κλασικά μέσα θέρμανσης, αλλά δεν είστε σίγουροι αν θα αξίζει τον κόπο;

Εδώ, θα συζητήσουμε όλα τα οφέλη του φυσικού αερίου με την ελπίδα ότι θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να εκτιμήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το φυσικό αέριο.

Το Φυσικό Αέριο είναι φθηνό

Όλοι μας ψάχνουμε να εξοικονομήσουμε λίγα χρήματα και ένα από τα πιο ελκυστικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι ότι είναι μια φθηνή πηγή ενέργειας.

Η αρχική εγκατάσταση σωληνώσεων φυσικού αερίου είναι μια επένδυση. Εάν κάνετε αποκατάσταση, αναδιαμόρφωση ή ανακαίνιση, σκεφτείτε ότι το κόστος μετατροπής σε φυσικό αέριο πιθανότατα θα αποσβέσετε σε λογικό χρόνο.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο απολαμβάνουν σημαντικές οικονομίες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και στις αυξημένες αξίες ακινήτων.

Οι τιμές των φυσικών πόρων μπορεί να παρουσιάζουν διακυμάνσεις και οι αγορές ποικίλλουν παγκοσμίως, αλλά η συνεργασία με έναν μεγάλο πάροχο φυσικού αερίου σας προσφέρει για 24 μήνες σταθερή τιμή.

Το φυσικό αέριο είναι καλύτερο για το περιβάλλον

Γνωρίζατε ότι ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο για να ξεκινήσει και να σταματήσει από έναν σταθμό με λιγνίτη;

Ένα από τα εκπληκτικά οφέλη του φυσικού αερίου είναι ότι είναι ενεργειακά αποδοτικό στην παραγωγή και έχει χαμηλότερες εκπομπές  από άλλους τύπους ορυκτών καυσίμων όπως άνθρακα και πετρέλαιο-εκπομπές όπως:

  • Διοξείδιο του άνθρακα (οι εκπομπές μειώνονται)
  • Διοξείδιο του θείου (μειώνονται οι εκπομπές)
  • Οξείδια αζώτου (μειώνονται οι εκπομπές)

Το φυσικό αέριο είναι επίσης μια βιώσιμη επιλογή για χρήση σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ηλιακή και αιολική.

Όλα αυτά σημαίνουν λιγότερο τοξικό αέρα, μείωση της όξινης βροχής και ασφαλέστερη παροχή τροφίμων.

Σημειώστε ότι το τυπικό φυσικό αέριο δεν είναι 100% καθαρό. Ωστόσο, το ανανεώσιμο φυσικό αέριο παράγεται σε πολλές τοποθεσίες και η βιομηχανία επεκτείνεται.

Το ανανεώσιμο φυσικό αέριο είναι ένας τύπος αερίου που προέρχεται από φυσικές πηγές και Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το τυπικό φυσικό αέριο.

Το φυσικό αέριο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό

Οι αγωγοί φυσικού αερίου θεωρούνται μία από τις ασφαλέστερες μορφές μεταφοράς ενέργειας. Η εξυπηρέτηση από τοπικές εταιρείες φυσικού αερίου ή εταιρείες κοινής ωφέλειας είναι εύκολη και διασφαλίζει ότι η παροχή φυσικού αερίου είναι σταθερά διαθέσιμη.

Μπορεί να ανησυχείτε για το φυσικό αέριο επειδή έχετε ακούσει ιστορίες για καταστροφές όπως εκρήξεις που προέρχονται από διαρροές αερίου.

Όσον αφορά την ασφάλεια, τα ατυχήματα είναι εξαιρετικά σπάνια. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε σωληνώσεις φυσικού αερίου , μια επαγγελματική εταιρεία αερίου θα διασφαλίσει ότι έχει γίνει σωστά και θα σας βοηθήσει με τυχόν προβλήματα ασφάλειας που μπορεί να έχετε.

Το φυσικό αέριο είναι ευέλικτο και άφθονο

Οι περισσότεροι Βορειοαμερικανοί και Ευρωπαίοι έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Το γεγονός ότι είναι άφθονο και αποθηκεύεται εύκολα σημαίνει ότι είναι εύκολα προσβάσιμο, ακόμη και σε περιόδους που δεν παράγεται.

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές δεν είναι τόσο ευάλωτες στις μεταβολές της προσφοράς και της ζήτησης, όπου η υψηλή ζήτηση ισούται με υψηλότερη τιμή και αντίστροφα. Σημαίνει επίσης ότι η προσφορά μπορεί να παραμείνει σταθερή μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλων επιδράσεων που διαφορετικά θα μπορούσαν να την επηρεάσουν αρνητικά.

Το φυσικό αέριο θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το σπίτι σας

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό αέριο σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας;

Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου στο σπίτι:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό αέριο σε εξωτερικούς χώρους για μπάρμπεκιου, πισίνες και άλλα
  • Τα τζάκια αερίου είναι εύκολα, ασφαλή, αποτελεσματικά και ισχυρά
  • Οι σόμπες αερίου σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε με μεγαλύτερη ακρίβεια
  • Διατηρήστε τις θερμοκρασίες του αέρα ακριβώς σωστές
  • Χρησιμοποιήστε το σε γεννήτρια αναμονής ή σε άλλη εναλλακτική πηγή ενέργειας

Το www.findgas.gr σας προσφέρει πληθώρα επιλογών για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αθήνα και σε όλες τις περιοχές της Αττικής.